Porsche Automobil Holding купує понад 25% акцій автовиробника Porsche

Porsche Automobil Holding купує понад 25% акцій автовиробника Porsche

Угода оголошена на тлі запланованого лістингу акцій виробника спортивних автомобілів класу "люкс"

Найбільший акціонер німецького автомобільного концерну Volkswagen AG, Porsche Automobil Holding SE, придбає 25% плюс одну додаткову акцію Porsche AG, що голосує. Про це стало відомо із спільного повідомлення VW та Porsche Automobil Holding.

Як повідомили у VW, поради директорів компаній проведуть зустріч для обговорень приватного розміщення звичайних акцій та плани щодо IPO 25% неголосуючих привілейованих акцій Porsche. У разі згоди акції Porsche зможуть розпочати торгувати наприкінці поточного місяця або на початку жовтня.

Серед найбільших інвесторів, які виявили бажання купити акції автовиробника, є T Rowe Price Group Inc. та Qatar Investment Authority. Porsche також привернула інтерес мільярдерів, включаючи засновника Red Bull GmbH Дітріха Матешиця та голову ради директорів LVMH Бернара Арно.

Аналітики прогнозують, що в результаті лістингу оцінка Porsche може становити €60-85 млрд, обсяг IPO може перевищити €10 млрд.

Таким чином, IPO може стати одним із найбільших у Європі за багато років. Найбільше європейське IPO відбулося 1999 року, коли італійський енергетичний концерн Enel SpA провів розміщення на $17 млрд.

Porsche SE – інвестиційний фонд, що перебуває у мажоритарній власності сім'ї засновника бренду, тоді як Porsche AG – назва компанії виробника автомобілів.

Читайте також