Recursion Pharmaceuticals купує два стартапи у сфері розробки ліків за допомогою ШІ

Recursion Pharmaceuticals купує два стартапи у сфері розробки ліків за допомогою ШІ

Біотехнологічна компанія Recursion Pharmaceuticals оголосила про підписання угоди з придбання двох канадських компаній Cyclica та Valence, що спеціалізуються на розробці ліків за допомогою ШІ

З придбанням Cyclica, що базується в Торонто, Recursion збирається додати у свій портфель два продукти у сфері цифрової хімії, а Valence зі штаб-квартирою в Монреалі принесе компанії експертизу у пошуку нових ліків.

Згідно з умовами угоди, вартість придбання Cyclica та Valence становить $40 млн і $47,5 млн готівкою. Очікується, що транзакції будуть закриті у другому кварталі 2023 року.

Технологія штучного інтелекту Cyclica, яка називається MatchMaker, показує, як ліганди взаємодіють з білками в протеомі, що дає інформацію, яка допомагає відкривати нові низькомолекулярні ліки. Друга технологія Cyclica робить прогнози ШІ, використовуючи молекулярні відбитки пальців для опису молекул.

Recursion Pharmaceuticals купує два стартапи у сфері розробки ліків за допомогою ШІ

«Я радий вітати приєднання до нас команд Cyclica та Valence у Recursion, особливо в такий історичний момент, коли машинне навчання та штучний інтелект створюють так багато швидких змін у всіх галузях», – зазначив генеральний директор Recursion Pharmaceuticals Кріс Гібсон.

З моменту свого заснування у 2013 році Recursion Pharmaceuticals називала себе «компанією, орієнтованою насамперед на біологію», а її слоган звучить «Розшифруємо біологію, щоб радикально покращити життя».

Технологічна платформа компанії використовує штучний інтелект для досліджень у сфері біології, розширюючи знання про гени та типи клітин, що допомагає підбирати нові ліки для лікування різних хвороб.

Читайте також