Регулятор у ЄС схвалив угоду з придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft за $69 млрд

Регулятор у ЄС схвалив угоду з придбання Activision Blizzard корпорацією Microsoft за $69 млрд

Компанія Microsoft отримала від Єврокомісії схвалення угоди про придбання компанії Activision Blizzard.

Регулятор ЄС встановив, що у разі закриття угоди у Microsoft не буде стимулу відмовлятися від поширення ігор Activision для Sony.

Також зазначається, що навіть якщо Microsoft вирішить вивести ігри Activision з PlayStation, «це не завдасть суттєвої шкоди конкуренції на ринку консолей».

Попри все, регулятори ЄС вважають, що це придбання може нашкодити конкуренції у сфері розповсюдження компʼютерних і консольних ігор через хмарні сервіси. Тому Єврокомісія схвалила поступки, на які пішла Microsoft у вигляді 10-річних ліцензійних угод для конкурентів.

Крім того, споживачі в ЄС отримають безплатну ліцензію, що дозволить транслювати через «будь-які хмарні сервіси потокової передачі ігор на свій вибір» усі наявні та майбутні ігри Activision Blizzard для ПК та консолей.

Тепер Microsoft має впоратися з протидією регуляторів Великої Британії та США, зазначає видання. нагадаємо у квітні 2023 року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard Inc. корпорацією Microsoft.

 

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022 року, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft.

Читайте також