Reliance та Bodhi Tree придбають 60% акцій Disney India в результаті злиття

Reliance та Bodhi Tree придбають 60% акцій Disney India в результаті злиття

Угода оцінює індійські операції американського гіганта всього в $3,5 млрд

Компанія Reliance мільярдера Мукеша Амбані близька до злиття свого індійського медіа-бізнесу з Walt Disney з часткою 51%-54%.

Оцінка індійського підрозділу Disney різко нижча за $15–16 млрд, які оцінювалися на момент придбання Disney у 2017 році. Її телевізійний та потоковий бізнес в Індії протягом багатьох років зазнавав труднощів, а її цифрова платформа зіткнулася з відпливом користувачів в умовах жорсткої конкуренції.

Угода посилить контроль Reliance над індійським ринком засобів масової інформації та розваг вартістю $28 млрд.

Три джерела повідомили, що Bodhi Tree, спільне підприємство Джеймса Мердока та колишнього керівника Disney Удая Шанкара, також веде переговори про придбання близько 9% акцій у новій об'єднаній компанії. Disney належатиме близько 40%.

Reliance та Disney, кожна з яких має потоковий сервіс, а також 120 телевізійних каналів, уже кілька місяців ведуть переговори про створення розважального гіганта в густонаселеній країні світу.

За словами джерел, угода може бути закрита до середини лютого. Один з керівників сказав, що Viacom18 також, ймовірно, вкладе деяку суму грошей до об'єднаної компанії.

Читайте також