Rheinmetall інвестує 300 млн євро у виробництво артилерійських снарядів та вибухівки

Rheinmetall інвестує 300 млн євро у виробництво артилерійських снарядів та вибухівки

Німецький оборонний концерн Rheinmetall AG розпочав будівництво у Нижній Саксонії нового підприємства, на якому випускатимуть артилерійські снаряди, вибухівку та компоненти реактивної артилерії

На заводі мають виробляти приблизно 200 тис. артилерійських снарядів на рік і до 1,9 тис. тонн вибухового гексогену та інші компоненти для боєзарядів. Крім того, тут планують створювати ракетні двигуни і боєголовки, які будуть необхідні для проекту реактивної артилерії ФРН

Rheinmetall AG має намір інвестувати в проект близько 300 млн. євро. Пріоритетним завданням є якнайшвидший запуск заводу.

На зведення об'єкта піде приблизно 12 місяців, а спочатку він випускатиме 50 тис. снарядів на рік. Річні обсяги 200 тис. снарядів у групі компаній Rheinmetall розраховують досягти через два роки роботи підприємства.

У компанії Rheinmetall також наголосили, що зведення заводу має допомогти ФРН позбавитися зовнішньої залежності при виробництві снарядів: Німеччина повинна буде повністю сама створювати всі компоненти цієї продукції.

У церемонії закладки заводу взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус та прем'єр Данії Метте Фредірексен.

Тим часом, раніше голова правління Rheinmetall AG Армін Паппергер заявив виданню Handelsblatt, що концерн намагається вдвічі-втричі наростити випуск пороху, необхідного для боєзарядів в артилерійських снарядах.

"Загалом ми хочемо у 2025 році виробляти на рік 700 тис. артилерійських снарядів", - наголошував він.

Handelsblatt пояснював, що для виконання цього завдання концерн не тільки зводитиме завод у Нижній Саксонії, але й розширюватиме підприємства в Іспанії та Угорщині.

Читайте також