Ринкова вартість Xiaomi зросла на $7,6 млрд після випуску електро спорткара

Ринкова вартість Xiaomi зросла на $7,6 млрд після випуску електро спорткара

Акції китайської Xiaomi зросли на 16% на тлі великого інтересу до спортивного електромобіля компанії

Xiaomi збільшила свою ринкову вартість приблизно на $7,6 млрд, оскільки її акції досягли найвищого рівня із січня 2022 року в перший день торгів після того, як у четвер компанія випустила свій дебютний автомобіль, стиль якого черпає натхнення з Porsche.

SU7 від Xiaomi – скорочення від Speed Ultra 7 - виходить на переповнений китайський ринок електромобілів з привабливою ціною - менше $30 тис. за базову модель, що дешевше, ніж Tesla Model 3 у Китаї.

У той час як найбільший у світі автомобільний ринок є складним для новачків через запеклу цінову війну на електромобілі і уповільнення попиту, аналітики кажуть, що у Xiaomi більше перспектив, ніж у більшості стартапів з виробництва електромобілів, а її досвід у виробництві смартфонів дає їй перевагу в інтелектуальних панелях приладів – функція, яка цінується китайськими споживачами.

Xiaomi повідомила потенційним покупцям свого седана, що їм доведеться чекати від чотирьох до семи місяців, що є ознакою сильних інтересів. У п'ятницю компанія повідомила, що отримала 88 898 попередніх замовлень на автомобіль за перші 24 години продажу.

Читайте також