Rio Tinto інвестує $6,2 млрд у розробку родовища залізняку в Гвінеї

Rio Tinto інвестує $6,2 млрд у розробку родовища залізняку в Гвінеї

Одна з провідних гірничодобувних компаній світу Rio Tinto планує інвестувати $6,2 млрд у залізорудний проект Сіманду (Simandou) на південному сході Гвінеї протягом найближчих трьох років.

Інвестиції Rio Tinto включають будівництво порту і залізничної інфраструктури, необхідних для експорту залізняку з родовища. Загальний обсяг інвестицій з боку компанії та партнерів складе $11,6 млрд.

Rio Tinto має права на розробку південної частини родовища спільно з урядом Гвінеї та консорціумом китайських компаній під керівництвом Aluminium Corp. of China. Права на розробку північної частини належать консорціуму The Winning Consortium Simandou, до якого входять сінгапурська Winning International Group та китайська China Hongqiao Group, а також влада країни.

Сукупний обсяг капітальних затрат Rio Tinto у 2024-2026 роках складе близько $10 млрд на рік. Вкладення у проект Симанду, як очікується, стануть найбільшою інвестицією у цей період. Також значна частка коштів піде на нові проекти з видобутку міді та літію.

Початок видобутку на родовищі Симанд запланований на 2025 рік. Після цього для виходу на запланований обсяг видобутку 60 млн тон на рік потрібно два з половиною роки.

Читайте також