Roche купує виробника ліків для зниження ваги Carmot Therapeutics за $3,1 млрд

Roche купує виробника ліків для зниження ваги Carmot Therapeutics за $3,1 млрд

Угода може призвести до появи конкуренції з такими препаратами як Wegovy від Novo Nordisk та Zepbound від Eli Lilly & Co

Roche Holding AG погодилася купити Carmot Therapeutics Inc., розробника нового виду засобу для зниження ваги, який є найбільш ходовим товаром у фармацевтичній промисловості, в рамках угоди, яка зрештою може підштовхнути швейцарського виробника ліків до конкуренції з європейською Novo Nordisk A/S.

Roche погодилася заплатити $3,1 млрд за три активи на клінічній стадії лікування ожиріння та діабету, з початковим платежем у $2,7 млрд і додатковими етапами до $400 млн, йдеться у заяві компанії у понеділок.

Хоча препарати Carmot все ще знаходяться на ранніх стадіях розробки, угода може призвести до появи конкуренції з такими препаратами, як Wegovy від Novo Nordisk та Zepbound від Eli Lilly & Co. млрд до кінця десятиліття.

Серед фінансових спонсорів Carmot Therapeutics — Horizons Ventures, приватний інвестиційний підрозділ магната Лі Ка-Шінга, найбагатшої людини Гонконгу.

Після закриття угоди Roche отримає всі клінічні та доклінічні активи Carmot, розташованого у Берклі, штат Каліфорнія. Наразі очікується, що операцію буде закрито у першому кварталі 2024 року.

Читайте також