Roche має намір продати стартап зі збору даних про рак вартістю $1,9 млрд

Roche має намір продати стартап зі збору даних про рак вартістю $1,9 млрд

Швейцарська фармацевтична компанія Roche розглядає можливість продажу компанії Flatiron Health, що спеціалізується на даних про рак

У 2018 році компанія Roche заплатила $1,9 млрд нью-йоркській компанії Flatiron Health, щоб прискорити розробку нею протиракових препаратів та підтримати її зусилля щодо встановлення цін на них залежно від ефективності їхньої роботи.

У повідомленні видання FT йдеться, що в даний час фармацевтична компанія співпрацює з Citigroup для оцінки варіантів щодо Flatiron, включаючи продаж бізнесу або продаж частини компанії партнеру, який міг би допомогти керувати бізнесом.

Хоча Roche зберегла Flatiron як окрему юридичну особу, її право власності утримує деяких конкуруючих виробників ліків від ведення бізнесу зі стартапом, що завдає шкоди продажам підрозділу, йдеться у звіті.

У звіті також йдеться, що більшість керівників Roche, які спочатку брали участь в угоді, залишили компанію, внаслідок чого у Flatiron залишилося менше прихильників у швейцарській компанії.

Flatiron, який колись підтримувався Alphabet, використовує дані з окремих випадків раку, щоб допомогти лікарям вибирати перспективні підходи для своїх пацієнтів. Він також зберігає дані про рахунки, лікарські нотатки та пов'язану інформацію.

Повідомлення про те, що Roche розглядає можливість продажу Flatiron, з'явилося після того, як минулого місяця виробник ліків підвищив прогноз свого річного прибутку через високий попит на нові препарати, такі як препарат для очей Vabysmo.

Читайте також