Розробник ПО для квантових обчислень Sandbox AQ залучив $500 млн

Розробник ПО для квантових обчислень Sandbox AQ залучив $500 млн

У раунді взяли участь Breyer Capital, фонди T. Rowe Price та TIME Ventures засновника Salesforce Марка Беніоффа, а також її голова Ерік Шмідт, колишній виконавчий директор Google LLC

Стартап розробки програмного забезпечення для квантових обчислень Sandbox AQ, що відокремився від Alphabet Inc. минулого року заявив про закриття раунду фінансування у розмірі $500 млн.

Sandbox AQ, зареєстровану як SB Technology Inc., очолює генеральний директор Джек Хідарі, який раніше керував дослідженнями в галузі квантових обчислень в лабораторії Alphabet X. для захисту від атак із боку квантових комп'ютерів.

Вважається, що квантові комп'ютери, які використовують переваги квантової механіки, одного разу зможуть виконувати обчислення в мільйони разів швидше, ніж найпотужніші сучасні суперкомп'ютери.

Програмне забезпечення Sandbox AQ працює, скануючи системи інформаційних технологій підприємства, щоб ідентифікувати будь-які дані, які досі використовують старі стандарти криптографії. Він визначає, які частини системи необхідно терміново оновити, а також має намір посилити шифрування компанії.

Sandbox AQ заявила, що націлена на клієнтів у таких галузях, як телекомунікації, фінансові послуги, уряд, охорона здоров'я та кібербезпека. До існуючих клієнтів входять нью-йоркська компанія Mount Sinai Health System, телекомунікаційний бізнес SoftBank Group Corp. та Vodafone Business.

Читайте також