Розробник сенсорних технологій Hesai залучив $190 млн під час IPO

Розробник сенсорних технологій Hesai залучив $190 млн під час IPO

Дане первинне розміщення акцій стало найбільшим серед китайських емітентів на ринку США з часів Didi

Стартап із Шанхаю, розробник сенсорних технологій, що використовуються у безпілотних автомобілях, Hesai Group, продав 10 млн американських депозитарних розписок по $19 кожна. За ціною IPO ринкова вартість Hesai становить близько $2,4 млрд.

Лістинг Hesai знаменує потенційне повернення китайських компаній, які прагнуть залучити капітал у США, приєднавшись до двох інших фірм, які вже провели IPO цього року. Ризик виключення з лістингу для цієї групи значно знизився після того, як Вашингтон і Пекін досягли прогресу у вирішенні аудиторської суперечки, а настрої ринку стали оптимістичнішими на тлі відновлення ставок Китаю.

Ринок IPO у США був майже закритий для китайських фірм, оскільки Пекін змусив Didi виключити лістинг невдовзі після її дебюту в Нью-Йорку на суму $4,4 млрд у 2021 році.

Згідно з документами, поданими до Комісії з цінних паперів і бірж США, за останні три роки продаж Hesai неухильно зростав і досяг майже $112 млн, а чисті збитки скоротилися до $23 млн за дев'ять місяців, що закінчилися 30 вересня. Технологічні компанії Baidu Inc., Xiaomi Corp. і Meituan входять до його стратегічних інвесторів, а також німецький інженерний конгломерат Robert Bosch GmbH.

Читайте також