Розробник ШІ-чіпів Groq залучив $640 млн при оцінці $2,8 млрд

Розробник ШІ-чіпів Groq залучив $640 млн при оцінці $2,8 млрд

Стартап у сфері штучного інтелекту Groq Inc. залучив $640 млн нового фінансування, що наголошує на ентузіазмі інвесторів щодо інновацій у галузі чіпів для систем ШІ

Стартап Groq розробляє напівпровідники та програмне забезпечення для оптимізації продуктивності завдань ШІ, прагнучи допомогти усунути величезне вузьке місце попиту на обчислювальну потужність ШІ. Він був оцінений у $2,8 млрд в угоді, проведеній фондами BlackRock Inc. та включала підтримку інвестиційних підрозділів Cisco Systems Inc. та Samsung Electronics Co.

Раунд серії D майже потроїв оцінку компанії з Маунтін-В'ю, Каліфорнія, з $1 млрд у раунді фінансування у 2021 році. Groq виходить на ринок нових напівпровідників, що працюють під управлінням програмного забезпечення ШІ, конкуруючи з такими гравцями, як діючі Intel Corp., Advanced Micro Devices Inc. та лідер Nvidia Corp.

Генеральний директор компанії Groq Джонатан Росс заявив, що компанія планує використати отримані кошти на створення близько 108 тисяч одиниць лінгвістичної обробки, значний найм персоналу та розгляд деяких придбань.

 "Groq насправді не існував би сьогодні, якби не відкритий вихідний код", - сказав Росс. «Ми створили найкращі чіпи, але, якби ми не мали програмного забезпечення, ми б не змогли це продемонструвати».

Читайте також