Румунські компанії отримали €126 млн від ЄС на розширення портів для української продукції

Румунські компанії отримали €126 млн від ЄС на розширення портів для української продукції

Румунські порти зіткнулися зі збільшенням торгових потоків з України

Зазначається, що інвестиції Європейської комісії у румунські порти полегшить торгівлю України відповідно до цілей плану дій ЄС "Шляхи солідарності".

Попередньо Румунія надала Єврокомісії плани підтримки компаній у румунських портах, які готові інвестувати у додаткові вантажно-розвантажувальні чи складські потужності для переробки вантажів із України.

Повідомляється, що гранти по €10 млн отримають логістичні компанії в портах Констанца, Галац, Джурджулешти, на каналі Дунай – Чорне море (Поарта-Альба, Мідія та Неводарі, в Сулінському каналі).

На думку Єврокомісії, фінансова допомога компаніям у румунських портах необхідна та доречна, оскільки ні ринковий інвестор, ні будь-яка фінансова установа не профінансували б її на комерційних умовах через невизначеність, пов'язану з агресією росії.

Маргрет Вестагер, виконавчий віце-президент Єврокомісії з конкурентної політики, зазначила, що інвестиції у розмірі €126 млн дозволить Румунії скоротити вузькі місця, що виникли через раптове збільшення кількості товарів, що прибувають до портів узбережжя Дунаю та Чорного моря.

Читайте також