RWE побудує дві ВЕС біля узбережжя Німеччини в рамках інвестплану на €55 млрд

RWE побудує дві ВЕС біля узбережжя Німеччини в рамках інвестплану на €55 млрд

Найбільший виробник електроенергії у Німеччині RWE реалізує проєкт потужністю 1,6 ГВт у два етапи

Найбільший виробник електроенергії в Німеччині RWE AG ухвалив остаточне інвестиційне рішення про будівництво морської вітряної електростанції потужністю 1,6 ГВт у Північному морі, незважаючи на постійні проблеми у ланцюжку постачання.

У той час як попит на відновлювану енергію зростає, зростаючі витрати призвели до зупинення деяких морських вітроенергетичних проєктів у Великій Британії та США. На RWE також вплинуло те, що переговори щодо угоди про закупівлю електроенергії зі штатом Нью-Йорк було скасовано через брак турбін.

RWE, яка планує витратити €55 млрд на екологічно чисті технології до 2030 року, вклала дві третини своїх інвестицій у першому кварталі у морську вітроенергетику. До кінця десятиліття компанія має намір потроїти потужність морської вітроенергетики до 10 ГВт.

Нові німецькі вітряні електростанції, які будуть побудовані приблизно за 50 км від острова Юіст, в основному постачатимуть електроенергію промислових споживачів, включаючи операторів центрів обробки даних. Розробка проходитиме у два етапи, йдеться у заяві компанії у понеділок.

Будівництво першого кластера потужністю 660 МВт RWE хоче почати наступного року і почати експлуатацію на початку 2027 року. Очікується, що другий кластер буде запущено у 2027 році та запущено в експлуатацію до початку 2029 року.

Читайте також