Saudi Aramco купує паливний підрозділ Valvoline за $2,7 млрд

Saudi Aramco купує паливний підрозділ Valvoline за $2,7 млрд

Саудівська компанія планує розширити свої глобальні нафтопереробні та нафтохімічні операції

Згідно з заявою Valvoline, державний нафтовий гігант Саудівської Аравії придбає за готівку підрозділ Global Products, який виробляє мастильні матеріали та хімікати для автомобілів.

Цей бізнес "ідеально відповідає стратегії зростання Aramco в галузі мастильних матеріалів", - сказав глава відділу переробки та збуту саудівської фірми Мохаммед Аль Кахтані.

Aramco вкладає значні кошти у свій підрозділ з переробки, щоб диверсифікувати продаж сирої нафти. Підрозділ, який виробляє транспортне паливо, такий як бензин та дизельне паливо, і включає нафтопереробні заводи в Азії та США, отримав прибуток у розмірі $10,2 млрд у першому кварталі до відрахування відсотків і податків.

Це більше, ніж $4,4 млрд роком раніше, хоча це все ще дуже мало в порівнянні з розвідувальним бізнесом Aramco, прибуток якого до оподаткування склав $70 млрд.

Valvoline зі штаб-квартирою в Лексінгтоні, штат Кентуккі, використовує близько $2,25 млрд від угоди, щоб повернути гроші акціонерам, скоротити борг та інвестувати у свої роздрібні послуги. Він стане чистим постачальником автомобільних послуг і планує зростання прибутку на акцію більш ніж на 20%.

 

Читайте також