Саудівська Аравія інвестує $38 млрд у розробку відеоігор та планує стати центром індустрії

Саудівська Аравія інвестує $38 млрд у розробку відеоігор та планує стати центром індустрії

В рамках стратегії диверсифікації економіки Саудівська Аравія через свій Державний інвестфонд хоче стати великим гравцем на світовому ігровому ринку вартістю $184 млрд

Спочатку зосередившись на індустрії кіберспорту, яка зазнає труднощів, дочірня компанія Державного інвестфонду Саудівської Аравії, Savvy Games Group, тепер прагне розробляти, публікувати та купувати ігри вищого рівня та підтримувати ігрову індустрію в Ер-Ріяді.

"Тепер ми більше кіберспортивна компанія, ніж ігрова", - сказав генеральний директор Savvy Games Group Браян Уорд. «Цього року ми приділяємо більше уваги виданню та розробці ігор».

Плани Savvy амбітні на переповненому ринку, де такі давні гравці, як Electronic Arts Inc., звільняють співробітників. Але фонд вже вклав багатомільярдні інвестиції у такі ігрові компанії, як Nintendo Co., Tencent Holdings Ltd. та Activision Blizzard Inc.

Саудівська Аравія майже не бере участі у глобальній розробці ігор. Кількість геймерів, що швидко зростає в країні, спонукала Уорда, колишнього керівника Electronic Arts, Activision і Microsoft Corp., переїхати в Ер-Ріяд і очолити Savvy.

За даними аналітиків Niko Partners, в країні близько 21 млн геймерів. Це близько 58% населення порівняно з 66% у США. Очікується, що до 2026 року ринок ігор на Близькому Сході та Північній Африці зросте на 56% до $2,79 млрд.

Читайте також