Саудівська Аравія планує вкластися в Індійську лігу крикету вартістю $30 млрд

Саудівська Аравія планує вкластися в Індійську лігу крикету вартістю $30 млрд

Саудівська Аравія висловила зацікавленість у покупці багатомільярдної частки в Індійській Прем'єр-лізі, найприбутковішому міжнародному змаганні з крикету

Радники наслідного принца Мухаммеда бен Салмана звернулися до індійських урядовців з проханням про перетворення Індійської прем'єр-ліги крикету (IPL) у холдингову компанію вартістю близько $30 млрд, у якій Саудівська Аравія потім отримає значну частку, повідомили люди, знайомі з цим питанням. Переговори проводилися під час візиту де-факто імператора королівства до Індії у вересні.

Відповідно до планів, які обговорювалися на той час, королівство запропонувало інвестувати в лігу до $5 млрд і допомогти в розширенні ліги на інші країни, аналогічно англійській Прем'єр-лізі або Лізі європейських чемпіонів.

З моменту свого створення в 2008 році IPL поєднала маркетинг в американському стилі з блиском Боллівуду та енергією величезного населення Індії. Центральним стратегічним кроком IPL була відмова від традиційного формату крикету для трансляцій три- чи чотиригодинних ігор, які заохочують великі, ризиковані удари та часті «шістки», еквівалент крикетного хоумрану.

Ліга залучила безліч спонсорів, у тому числі Aramco та управління туризму Саудівської Аравії. І незважаючи на те, що сезон триває лише вісім тижнів щовесни, минулого року учасники торгів заплатили $6,2 млрд за право транслювати ігри IPL до 2027 року.

Читайте також