Саудівський PIF вклав $750 млн у недолугого розробника VR-пристроїв Magic Leap

Саудівський PIF вклав $750 млн у недолугого розробника VR-пристроїв Magic Leap

З початку 2023 року Державний інвестфонд Саудівської Аравії вклав $750 млн у Magic Leap Inc., яка все ще шукає працездатну бізнес-модель для розробок у сфері доповненої реальності

Magic Leap, яка залучила щонайменше $3,5 млрд, заявила, що їй знадобляться додаткові кошти наприкінці цього місяця, а також у січні та червні 2025 року «для виконання своїх зобов'язань у міру настання терміну їх погашення». Фірма має «реалістичні очікування» отримати фінансування від неназваного інвестора, згідно зі звітом її європейських підрозділів.

PIF став основним власником стартапу у 2022 році. Суверенний фонд добробуту надав $590 млн наступного року і ще $160 млн у 2024 році в обмін на борг, що конвертується, згідно з документами Magic Leap.

Magic Leap, заснована у 2010 році, колись була проголошена піонером, який створює майбутнє обчислень. Фірма, що базується у Флориді, залучила капітал від інвесторів, включаючи Google Alphabet Inc., для створення споживчої гарнітури, яка могла б дозволити власникам взаємодіяти з цифровими об'єктами у фізичному світі — довгострокова мета таких гігантів Кремнієвої долини, як Google і Apple Inc.

Її перший продукт доповненої реальності, випущений 2018 року, провалився. Потім компанія скоротила майже 80% своєї робочої сили та переключилася на бізнес-додатки. Нещодавно вона скоротила ще 75 робочих місць, ліквідувавши свої відділи з продажу та маркетингу, щоб переключити увагу на ліцензування своїх технологій.

Magic Leap заявила, що шукатиме додаткові кошти або у вигляді інвестицій в акціонерний капітал, або у вигляді позикових коштів.

Читайте також