Саудівський PIF залучив кредит на суму до $5 млрд від Корейської експортної агенції

Саудівський PIF залучив кредит на суму до $5 млрд від Корейської експортної агенції

Суверенний фонд добробуту Саудівської Аравії залучив кредит у розмірі від групи дев'яти банків, щоб допомогти стимулювати торгівлю між двома країнами

Державний інвестиційний фонд PIF, який управляє активами на суму близько $778 млрд, погодив первісний кредит у розмірі $3 млрд терміном на 13 років з Корейською торговою страховою корпорацією та має можливість збільшити його до $5 млрд, згідно з заявою, зробленою у вівторок.

Ця угода допоможе саудівському фонду та його дочірнім компаніям фінансувати експорт із Кореї до Саудівської Аравії.

«Завдяки цій фінансовій підтримці корейські компанії отримали не лише технологічну, а й фінансову конкурентоспроможність для збільшення замовлень», - йдеться у заяві Інхо Лі, президента K-Sure.

PIF все частіше звертався до позик для своїх величезних інвестиційних планів у Саудівській Аравії. З 2022 року він залучив $8,5 млрд за рахунок двох продажів зелених облігацій та кредиту у розмірі $17 млрд.

Фонд є важливою частиною плану диверсифікації, який відстоює спадковий принц Мухаммед бен Салман після перетворення в 2016 році з холдингової компанії, орієнтованої на внутрішній ринок, у суверенний фонд. Хоча частина цих планів фінансуватиметься за рахунок доходів від нафти, уряду також необхідно залучати іноземні інвестиції та брати кредити.

PIF планує інвестувати в королівство в середньому $40 млрд на рік, оскільки він планує розвивати проєкти, включаючи місто NEOM вартістю $500 млрд, щоб диверсифікувати свою економіку, залежну від нафти. Незважаючи на те, що ціни відносно високі на нинішньому рівні, царству прогнозують кілька років бюджетного дефіциту.

Читайте також