Сем Альтман та венчурні капіталісти Valley інвестували $48 млн в аналог скандального Theranos

Сем Альтман та венчурні капіталісти Valley інвестували $48 млн в аналог скандального Theranos

Стартап Vital Biosciences планує у понеділок представити нову технологію, яка, за її словами, може використати кілька крапель крові для проведення 50 лабораторних тестів за 20 хвилин

Через роки після Theranos Vital Biosciences хоче довести, що Силіконова долина справді може змінити аналіз крові.

Ця ідея викликає холодний піт у будь-якого інвестора, знайомого з Theranos Inc. Ця компанія також прагнула провести велику кількість тестів на невеликій кількості крові. Це не спрацювало, і її засновник Елізабет Холмс зараз відбуває 11 років ув'язнення за шахрайство після того, як оцінка компанії знизилася до нуля з $9 млрд.

У стартап вже інвестували Сем Альтман, 8VC та Laboratories Corp. of America Holdings загалом $48 млн. Це все ще далеко від $900 млн, зібраних Theranos, але головний виконавчий директор Vital Васу Наделла каже, що цього достатньо, щоб завершити розробку технології та розпочати клінічні дослідження.

Vital Biosciences планує провести свою першу офіційну демонстрацію у понеділок на щорічних зборах Американської асоціації клінічної хімії в Анахаймі, штат Каліфорнія.

Діагностична машина під назвою VitalOne, як стверджують у компанії, зможе одночасно проводити три основні типи тестів – гематологічний, клінічний хімічний та імунологічний. Тести перевіряють наявність захворювань крові, таких як анемія; основні порушення обміну речовин, такі як високий рівень холестерину чи жовтяниця; та наявність таких речовин, як вітаміни чи інсулін.

Пристрій призначений для використання у кабінетах лікарів. Це контрастує з типовою схемою, коли пацієнт може піти до сторонньої клініки для аналізу крові, а ця клініка, своєю чергою, відправляє кров для тестування. Отримання цих результатів зазвичай займає дні, а іноді тижні.

Читайте також