ШІ-стартап Anthropic залучив $450 млн від Google Alphabet Inc, Spark Capital та інших

ШІ-стартап Anthropic залучив $450 млн від Google Alphabet Inc, Spark Capital та інших

Компанія стала одним із найбільш добре фінансованих стартапів у галузі штучного інтелекту з оцінкою приблизно $5 млрд

Anthropic, стартап штучного інтелекту, який конкурує з OpenAI у створенні базових моделей ШІ, заявив, що залучив $450 млн від інвесторів, включаючи Google Alphabet Inc та Spark Capital.

В результаті останнього раунду загальний обсяг фінансування Anthropic досяг майже $1 млрд, що робить його одним з найбільш фінансованих стартапів у галузі штучного інтелекту. Компанія не розкриває свою оцінку, але джерела оцінюють її майже $5 млрд.

Збір коштів для ШІ залишається яскравою плямою для стартапів, інвестиції в які сповільнилися.

Такі стартапи, як OpenAI, Anthropic та Cohere, прагнули залучити фінансування для дорогої розробки великих моделей, що споживають величезну кількість обчислювальної потужності.

Інтерес до ШІ виріс після того, як конкурент Anthropic OpenAI запустив ChatGPT минулого року і залучив $10 млрд від свого стратегічного спонсора Microsoft Corp, але регулюючі органи стурбовані потенційним використанням цієї технології для поширення дезінформації.

Anthropic, започаткована колишніми керівниками OpenAI, заявила, що її системи штучного інтелекту безпечні. Її моделі Claude вважаються основними конкурентами OpenAI GPT-4.

Читайте також