ШІ-стартап для автоматизації персональних завдань Adept залучив $350 млн

ШІ-стартап для автоматизації персональних завдань Adept залучив $350 млн

Раунд фінансування конкурента ChaGPT очолили General Catalyst та Spark Capital

Стартап із Сан-Франциско Adept, співзасновником якого є колишній інженер OpenAI, залучив $350 млн на розробку інструментів, які можуть фактично виконувати команди на основі підказок людини, а не давати письмові відповіді.

Зокрема, свіже фінансування піде на підтримку розробки продуктів стартапу, навчання моделей та збільшення чисельності персоналу.

ChaGPT від OpenAI, який генерує людські відповіді на прості підказки, або Dall-E, який створює зображення, наробили нещодавно багато галасу навколо себе. Широке коло підприємств щосили намагався впровадити цю технологію у свої продукти. Але Adept прагне зробити ще один крок уперед, не обмежуючись тим, щоб ШІ давав відповіді на питання, змушуючи програмне забезпечення фактично виконувати завдання.

За словами представників компанії, Adept бачить майбутнє обчислень у тому, де інтерфейси природною мовою допоможуть людям працювати більш ефективно та продуктивно. Adept створює інструменти, які працюють «пліч-о-пліч з користувачем» в існуючих програмах. Інженери зможуть перекладати завдання на автоматизованого «напарника» та вивільняти власний час.

Читайте також