ШІ-стартап дубляжу голосу ElevenLabs залучив $80 млн і оцінюється в $1,1 млрд

ШІ-стартап дубляжу голосу ElevenLabs залучив $80 млн і оцінюється в $1,1 млрд

У раунді взяли участь венчурний фонд Andreessen Horowitz за участю Sequoia Capital, Smash Capital та SV Angel

ElevenLabs, стартап, який використовує програмне забезпечення штучного інтелекту для відтворення голосів більш ніж двох дюжин мов, залучив новий раунд фінансування, який оцінює дворічну компанію більш ніж $1 млрд.

У понеділок ElevenLabs заявила, що залучила $80 млн фінансування під керівництвом венчурного фонду Andreessen Horowitz за участю Sequoia Capital, Smash Capital та SV Angel. На сьогоднішній день компанія залучила $101 мільйон. Генеральний директор Маті Станішевскі заявив, що останнє фінансування дає його стартапу оцінку $1,1 млрд.

За словами Станішевські, завдяки новим фондам компанія планує вийти за межі раннього використання аудіокниг та відеоігор та перейти до медіавиробництва, наприклад, до дублювання фільмів або створення повноцінних акторів зі штучним інтелектом. Однак, це непроста амбіція. Широке використання штучного інтелекту у сфері розваг стало основним каменем спотикання під час нещодавніх страйків у Голлівуді. Поширення комп'ютерного звуку, такого як інструменти ElevenLabs, викликало побоювання, що голоси акторів чи знаменитостей можуть бути використані без дозволу чи оплати.

Станішевський наголосив, що хоче співпрацювати з сектором розваг. На додаток до оголошення про фінансування ElevenLabs представляє нову послугу, яка дозволяє певним людям створювати ШІ-версію свого голосу, завантажувати її до бібліотеки, а потім заробляти гроші під час її використання. Цього року, за словами Станішевського, ключовим питанням є: «Як нам запровадити цю технологію безпечно та разом із галуззю?».

Читайте також