Слідом за SVB у США впав ще один великий банк – нью-йоркський Signature Bank

Слідом за SVB у США впав ще один великий банк – нью-йоркський Signature Bank

Причинами банкрутства стали криза довіри та ставка криптобанкінгу

Не встиг американський ринок схаменутися після найбільшого за останнє десятиліття падіння банку Silicon Valley Bank, як через кілька днів регулятори оголосили про закриття ще й нью-йоркського Signature Bank. У результаті всього за три дні відбулося цілих два великі банкрутства на банківському ринку США. Падіння Signature стало третім за масштабами в американській історії.

Signature так і не вдалося знайти покупця або прийняти інше рішення, яке б допомогло йому зміцнити свої фінанси.

За словами члена правління Signature Барні Френка, банк постраждав від витоку коштів клієнтів на мільярди доларів. Він зазначив, що стурбованість клієнтів щодо вкладень Signature у криптовалюту зросла після краху SVB.

Барні Френк наголосив: «Це була паніка, викликана SVB. Ми були в порядку до останніх двох годин п'ятниці».

Регулюючі органи пообіцяли повернути клієнтам Signature усі їхні депозити.

Банк Signature заснували у 2001 році як альтернативу великим банкам. Банк швидко виріс відразу після кризи 2008 року і став популярним у інвесторів. З 2018 року Signature є одним із провідних банків крипторинку. На початку 2022 року близько 27% його депозитів були від криптоклієнтів.

Деякі з найбільших компаній цифрових активів, включаючи Circle Internet Financial Ltd., Coinbase Global Inc. та Kraken від Payward Inc., використовували Signature Bank. Як зазначає WSJ, банкрутство банку загрожує подальшим усуненням крипторинка від банківської системи США.

Читайте також