SoftBank оголошує про викуп акцій на суму $3,4 млрд

SoftBank оголошує про викуп акцій на суму $3,4 млрд

SoftBank Group оголосила про викуп акцій на суму до $3,4 млрд після місяця різкого розпродажу та тиску з боку інвестора-активіста Elliott Investment з метою підвищення вартості своїх акцій

Згідно з прес-релізом, токійський технологічний інвестор SoftBank Group планує купити до 6,8% своїх акцій, що вільно обертаються, протягом року до 7 серпня 2025 року. Оголошення було зроблено після того, як цього року Elliott накопичила значну частку в SoftBank і наполягала на викупі на суму $15 млрд.

Витрати пов'язані з тим, що засновник SoftBank Масаєсі Сон заявив, що мобілізує ресурси для масштабного інвестиційного ривка до ШІ.

У минулому Сон використовував викупи підвищення ціни своїх акцій.

SoftBank, як і раніше, обтяжений сотнями збиткових стартапів, які залишаються на балансі його флагманського Vision Fund. Велика частина цього портфеля складається з молодих компаній, що не котируються, які намагаються орієнтуватися в швидко змінюваному технологічному ландшафті.

До ринкових потрясінь останніх тижнів Сон заявив, що готовий до змін. Мільярдер працює над планом вкладення близько $100 млрд у чіпи, пов'язані з ШІ. Минулого місяця компанія купила британський стартап із виробництва напівпровідників Graphcore Ltd. за нерозкриту суму.

Читайте також