Sonoco купує виробника упаковки Eviosys за $3,9 млрд

Sonoco купує виробника упаковки Eviosys за $3,9 млрд

Sonoco Products Co. погодилася купити Eviosys, виробника банок та іншої упаковки, у KPS Capital Partners приблизно за $3,9 млрд

Американська компанія Sonoco заявила, що придбання Eviosys, орієнтованої на Європу, приведе до створення провідного світового виробника металевих харчових банок та аерозольної упаковки.

У Eviosys працює близько 6300 співробітників на 44 виробничих підприємствах у 17 країнах, йдеться у заяві Sonoco. За оцінками Sonoco, виторг європейської компанії в 2024 році складе близько $2,5 млрд.

Eviosys була заснована в 2021 році, коли приватна інвестиційна компанія KPS погодилася купити операції в Європі, на Близькому Сході та в Африці у Crown Holdings Inc.

Останнім часом у пакувальному бізнесі відбувся шквал угод: компанія International Paper Co. погодилася купити виробника картонних коробок DS Smith Plc. International Paper, у свою чергу, привернула увагу бразильського експортера деревини Suzano SA. Раніше Smurfit Kappa Group Plc погодилася придбати WestRock Co.

У Sonoco заявили, що угода з Eviosys принесе близько $100 млн синергії від об'єднання аналогічних підприємств. Американська компанія заявила, що взяла на себе зобов'язання фінансувати всю угоду.

Читайте також