Sound Ventures Ештона Катчера залучила $243 млн для нового фонду інвестицій в АІ

Sound Ventures Ештона Катчера залучила $243 млн для нового фонду інвестицій в АІ

Кошти вдалося зібрати лише за п'ять тижнів

Новий фонд голлівудського актора, співзасновника та генерального партнера Sound Ventures Ештона Катчера планує вкласти $243 млн у стартапи зі штучним інтелектом, які є найпопулярнішою категорією в технологічній галузі. Портфель компанії Катчера вже включає інвестиції в такі популярні AI-стартапи, як OpenAI, Stability AI Ltd. та Anthropic.

Згідно із заявою компанії, з новим фондом активи під управлінням Sound Ventures LLC із Лос-Анджелеса становлять близько $1 млрд.

Ештон Катчер сказав, що фірма провела опитування своїх портфельних компаній, щоб дізнатися, як вони використовують AI, і що цей сектор ознаменує собою наступну абсолютну трансформацію технологій.

«Ми інвестували в AI останні сім років, – сказав Катчер. Але коли ми побачили запуск GPT, ми зрозуміли, що це абсолютний прорив».

Він визнав так званий цикл ажіотажу, який поширюється на інвестиції у технології. Катчер навів у приклад недавній ажіотаж із криптовалютою, областю, в якій Sound Ventures також виявляє активність. За його словами, технологія блокчейну, що лежить в основі криптовалюти, має цінність у ряді додатків, тоді як «токенізація» у багатьох областях зайшла надто далеко.

За його словами, регулювання AI «вкрай необхідне», як і в криптоіндустрії.

Читайте також