Спадкоємиця L

Спадкоємиця L'Oreal Франсуаза Бетанкур Мейєрс стала першою жінкою зі статком у $100 млрд

Акції косметичної компанії цього року виросли до рекордного рівня

Франсуаза Бетанкур Мейєрс стала першою жінкою, що накопичила статки в $100 млрд, що стало ще однією віхою для спадкоємиці і для індустрії моди і косметики, що розвивається у Франції.

За даними індексу мільярдерів Bloomberg, у четвер її статки підскочили до $100,1 млрд. Акції L'Oréal SA, імперії косметичних товарів, заснованої її дідусем, зросли до рекордно високого рівня, при цьому акції були визнані найкращими з 1998 року. Франсуаза Бетанкур Мейєрс посідає 12-е місце серед найбагатших людей у світі, одразу після Карлоса Сліма.

70-річна затворниця Бетанкур Мейєрс є заступником голови правління L'Oréal, глобальної компанії вартістю €241 млрд, у якій вона та її родина є найбільшими акціонерами з часткою майже 35%. Її сини, Жан-Віктор Мейєрс та Ніколя Мейєрс, також є акціонерами. Фірма, якою керують протягом десятиліть керівники, які не входять у сім'ю, була заснована в 1909 році дідом-хіміком Беттанкур Мейєрс, Юджином Шуллером, для виробництва та продажу розробленої ним фарби для волосся.

Бетанкур Мейєрс зберігає своє життя в таємниці, уникаючи блискучого світського життя, якого прагнуть багато заможних людей світу. Вона написала дві книги – п'ятитомне дослідження Біблії та генеалогію грецьких богів – і відома тим, що грає на піаніно по кілька годин щодня.

Будучи єдиною дитиною, Бетанкур Мейєрс розбагатіла після смерті в 2017 році її матері Ліліани Бетанкур, з якою у неї були часом спірні стосунки. Юридичний позов у нульових роках переріс із сімейної ворожнечі в політичний скандал, у центрі якого стояло питання про те, чи здатна літня мати керувати сімейним багатством. Минулого місяця Netflix Inc. випустила трисерійний документальний фільм «Справа Бетанкур», що розповідає про колишнього президента Франції та секретні записи, зроблені дворецьким.

Бетанкур Меєрс також очолює сімейну холдингову компанію Téthys, якій належить частка L'Oréal. Її чоловік Жан-П'єр Мейєрс є виконавчим директором. У 2016 році вони заснували дочірню компанію Téthys Invest SAS, яка робить ставку на області, які не конкурують із компанією.

Читайте також