Стартап Neuralink Ілона Маска оцінюється приблизно у $5 млрд

Стартап Neuralink Ілона Маска оцінюється приблизно у $5 млрд

Оцінка компанії зросла на тлі приватних угод із акціями

Стартап Ілона Маска з виробництва нейрочіпів Neuralink, який два роки тому був оцінений майже в $2 млрд у ході приватного збору коштів, тепер коштує близько $5 млрд на основі приватних операцій з акціями.

Джерела повідомляють, що деякі покупки оптимістично налаштованих інвесторів підвищили вартість компанії в останні місяці напередодні оголошення Neuralink від 25 травня про те, що регулюючі органи США схвалили випробування її чіпа на людях.

Експерти кажуть, що Neuralink може витратити кілька років, щоб отримати дозвіл на комерційне використання. Кіп Людвіг, колишній програмний директор нейронної інженерії в Національному інституті охорони здоров'я США (NIH), сказав, що він «оптимістично» очікує, що Neuralink знадобиться ще не менше 10 років, щоб комерціалізувати свій мозковий імплантат. Компанія також стикається з іншими проблемами, включаючи федеральні розслідування щодо проведення нею досліджень на тваринах.

Однак після схвалення судового розгляду акції Neuralink в останні дні були продані інвесторам в приватному порядку за оцінкою в $7 млрд, що еквівалентно $55 за акцію, згідно з електронним листом, який потрапив до Reuters. В електронному листі також згадується схвалення клінічних випробувань Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) як підстава для того, щоб угода була «приємнішою».

Ілон Маск висловив великі амбіції щодо Neuralink, заявивши, що його чіп допоможе людям у лікуванні ожиріння, аутизму, депресії та шизофренії. Чіп можна також використовувати для веб-серфінгу та телепатії. Однак один із керівників Neuralink нещодавно поставив скромніші короткострокові завдання, наприклад допомогти паралізованим пацієнтам спілкуватися за допомогою комп'ютеризованого тексту, не друкуючи його.

Читайте також