Стартап у сфері фінтехнологій для пенсіонерів Human Interest оцінюється у $1,33 млрд

Стартап у сфері фінтехнологій для пенсіонерів Human Interest оцінюється у $1,33 млрд

Стартап у сфері фінансових технологій Human Interest залучив новий раунд фінансування та отримав оцінку у $1,33 млрд у рамках розширення своїх пенсійних послуг

Останнє фінансування компанії принесло $267 млн у вигляді акціонерного капіталу та позикових коштів у рамках угоди, проведеної інвестиційними фірмами Marshall Wace та Baillie Gifford.

Заснована у 2015 році компанія Human Interest побачила ринкову можливість для малого бізнесу пропонувати плани 401(k) як пільгу для співробітників, сказав генеральний директор Джефф Шнебл. Ідея стартапу полягає в тому, що невеликі компанії зможуть пропонувати пенсійні програми без «тонни адміністративної та нормативної роботи», сказав Шнебл. Він додав, що клієнти можуть зареєструватися на 401(k) на Human Interest лише за три хвилини.

Компанія заявила, що нещодавно її річний дохід перевищив $100 млн, і що вона очікує на зростання продажів приблизно на 70% до 2024 року. На сьогоднішній день до її послуг приєдналося понад 25 000 компаній, і середній розмір цих компаній невеликий — близько 24 співробітників.

Анкіт Суд, партнер NewView Capital, сказав, що, на його думку, стартапа має можливості для зростання. «Через п'ять-десять років після IPO він стане дійсно привабливою компанією, яка практично невпинно зростатиме».

Новий приплив коштів допоможе стартапу з комерційними партнерствами. Шнебл також сказав, що основна причина, через яку Human Interest залучила нові кошти, полягає в тому, щоб «мати більше готівки в банку» як буфер.

Читайте також