Стартап UVeye залучає $100 млн на використання ШІ для перевірки транспортних засобів

Стартап UVeye залучає $100 млн на використання ШІ для перевірки транспортних засобів

Інвесторами стали Hanaco Ventures, General Motors Co., CarMax Inc. та інші

UVeye, компанія, яка використовує штучний інтелект для визначення тиску в шинах та проблем з автомобілем, залучила раунд серії D від лід-інвестора Hanaco Venture, венчурної фірми, що базується в Нью-Йорку та Тель-Авіві, і довела загальний обсяг залучених коштів до $200 млн.

Угода оцінює UVeye приблизно у $800 млн.

"Ми можемо протягом декількох секунд зрозуміти повний стан автомобіля", - сказав генеральний директор UVeye Амір Хевер в інтерв'ю Bloomberg Television. Ось чому ми змогли зібрати, чесно кажучи, багато грошей. Особливо зараз, коли трохи складніше з погляду всього, що відбувається з економікою».

Компанія UVeye, що базується в Нью-Джерсі та Тель-Авіві, постачає апаратне та програмне забезпечення, яке, за її словами, працює як апарат МРТ для автомобілів. Його сканери можуть використовуватися для виявлення таких проблем, як витоку та пошкодження рами, а також для швидкої перевірки шин та тиску в них. UVeye має комерційні угоди з автовиробниками, дилерськими групами та аукціонними компаніями з продажу вживаних автомобілів.

UVeye виробляє свої системи в Індіанаполісі, штат Індіана. Компанія планує використовувати новий приплив коштів для прискорення зростання продажів у США, а також для виходу на нові ринки.

Читайте також