Статки Ілона Маска збільшилися на $11 млрд за два дні

Статки Ілона Маска збільшилися на $11 млрд за два дні

Поки Маск два дні давав свідчення в Сан-Франциско про свій закритий твіт про Tesla Inc. у 2018 році, його статок збільшився найбільше за понад два місяці

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, статки Маска збільшилися приблизно на $10,6 млрд до $145,2 млрд з моменту його виступу в п'ятницю, що стало найбільшим дводенним приростом з листопада.

51-річний Маск зіткнувся із судовим позовом про шахрайство з цінними паперами, що випливає з його твіту у серпні 2018 року, в якому він сказав, що «розглядає можливість вивести Tesla у приватну власність по $420 за акцію». Інвестори стверджують, що його заяви про те, що він має гроші, щоб зробити виробника електромобілів приватним, були брехнею, через яку вони зазнали великих збитків. Маск стверджував, що немає причинно-наслідкового зв'язку між його твітами та рухом ціни акцій (акції Tesla зросли на 13,3% у день публікації твіту).

Поки не ясно, яким шляхом піде федеральний суд присяжних.

Маск сказав саудівським інвесторам у 2018 році, що у нього недостатньо акцій Tesla, щоб самостійно приватизувати їх згідно зі стенограмою розмови, опублікованою в заяві, поданій до суду в понеділок. Маск стверджував, що Державний інвестиційний фонд в Ер-Ріяді «недвозначно хотів зробити Tesla приватною», і звинуватив Ясіра Аль-Румайяна, який управляє суверенним фондом добробуту Саудівської Аравії, у відступі.

Згідно з розшифровкою, Маск сказав, що на той час йому належало близько 19% Tesla і, можливо, 25%, якщо він скористається деякими опціонами. Нині йому належить близько 13%.

Читайте також