T-Mobile придбає ефірні хвилі у Comcast на суму до $3,3 млрд

T-Mobile придбає ефірні хвилі у Comcast на суму до $3,3 млрд

Ліцензії на 600 МГц допоможуть T-Mobile розширити зону покриття

T-Mobile US Inc. заявила, що придбає радіохвилі у Comcast Corp. на суму від $1,2 до 3,3 млрд готівкою і розраховує закрити угоду до 2028 року, очікуючи на схвалення Федеральної комісії зі зв'язку США.

Низькочастотний діапазон 600 МГц допоможе другому оператору бездротового зв'язку США надавати більше послуг у деяких частинах Нью-Йорка; Орландо; Канзас-Сіті, Міссурі та інші міста, повідомила T-Mobile у федеральному звіті у вівторок.

Comcast заявила, що їй не потрібні ліцензії, оскільки вона використовує середньочастотний спектр, відомий як CBRS, тому продає радіохвилі з частотою 600 МГц.

FCC відмовилася коментувати угоду із Comcast.

Цей діапазон радіохвиль особливо корисний для T-Mobile, оскільки він може покривати великі території і легше проходити крізь стіни та вікна, ніж вищі частоти. На першому етапі загальнонаціонального розгортання мережі 5G T-Mobile використовувався також низькочастотний спектр.

"План T-Mobile з купівлі 10 МГц із спектру 600 МГц у Comcast на ринках, що охоплюють до 149 мільйонів людей, дасть їй більший контроль над якістю мережі і додасть критично важливі частоти дальньої дії", - сказав старший аналітик Bloomberg Intelligence Джон Батлер. Ми вважаємо, що володіння спектром забезпечує більшу гарантію якості, ніж оренда, оскільки Comcast залишає за собою право видалити деякі ринки до закриття першого півріччя 2028 року.

Читайте також