Тайванський виробник iPhone інвестує $700 млн у завод в Індії замість Китаю

Тайванський виробник iPhone інвестує $700 млн у завод в Індії замість Китаю

Foxconn Technology Group переносить виробництво з Китаю до Індії на тлі зростання напруженості між Вашингтоном та Пекіном

Партнер Apple Inc. Foxconn Technology Group також відома своїм флагманським підрозділом Hon Hai Precision Industry Co., що планує побудувати завод з виробництва деталей для iPhone на ділянці площею 300 акрів недалеко від аеропорту в Бангалорі, столиці південно-індійського штату Карнатака.

За словами обізнаних джерел, завод може також збирати телефони Apple, а Foxconn також може використовувати майданчик для виробництва деяких деталей для свого бізнесу з виробництва електромобілів.

Ця інвестиція є однією з найбільших інвестицій Foxconn в Індії на сьогоднішній день і наголошує, наскільки Китай ризикує втратити свій статус найбільшого у світі виробника побутової електроніки.

Очікується, що новий виробничий майданчик в Індії створить близько 100 тис. робочих місць. У великому складальному комплексі компанії iPhone в китайському місті Чженьчжоу в даний час працює близько 200 тис. чоловік, хоча в піковий сезон виробництва ця цифра різко зростає.

Читайте також