Tesla витратить понад $1 млрд на суперкомп

Tesla витратить понад $1 млрд на суперкомп'ютер Dojo

Компанія Ілона Маска не шкодує коштів, щоб стати гравцем у галузі суперкомп'ютерів

Ілон Маск заявив, що власний суперкомп'ютер розробляється для обробки величезних обсягів даних, включаючи відео з автомобілів Tesla, необхідні для створення програмного забезпечення для автономного водіння.

"Ми витратимо більше $1 млрд на Dojo протягом наступного року", - сказав він під час телефонної конференції з аналітиками.

Розкриття цих великих витрат, схоже, налякало інвесторів, сприяючи падринковому падінню ціни акцій Tesla більш ніж на 4%.

Захарі Кіркхорн, фінансовий директор Tesla, телефоном швидко пояснив, що інвестиції розділені між дослідженнями та розробками та капітальними витратами — і відповідають раніше заявленому прогнозу витрат на три роки.

Маск сказав, що Tesla має у своєму розпорядженні «приголомшуючу кількість» відео завдяки тому, що її клієнти використовують систему допомоги водієві на основі камери під назвою Autopilot і пов'язану з нею функцію, що продається як бета-версія Full Self-Driving. Компанія повідомила у своєму останньому звіті про прибутки та збитки, що розпочала виробництво свого тренувального комп'ютера Dojo.

Читайте також