Thoma Bravo придбає британську cybersecurity-компанію Darktrace приблизно за $5,32 млрд

Thoma Bravo придбає британську cybersecurity-компанію Darktrace приблизно за $5,32 млрд

Darktrace Plc, британська компанія з кібербезпеки, заявила, що погодилася продати себе приватній інвестиційній компанії Thoma Bravo

Угода принесе власникам Darktrace $7,75 готівкою, або 620 пенсів за акцію, йдеться у заяві компаній у п'ятницю.

Thoma Bravo відмовилася від переговорів щодо купівлі компанії Darktrace у 2022 році після того, як компанії не змогли домовитися про умови.

Заснована в 2013 році математиками та експертами з кіберзахисту, Darktrace використовує штучний інтелект для перевірки на зломи та підозрілі витоки даних. Інвестором-засновником стала Invoke Capital Partners, інвестиційна фірма, створена досвідченим британським підприємцем Майком Лінчем.

Участь Лінча в Darktrace виявилося джерелом розбіжностей для компанії. Лінч постав перед судом за звинуваченням у шахрайстві у США після того, як компанія Hewlett Packard Co., яка купила його попередню компанію Autonomy Corp. 2011 року, заявила, що Лінч та його фінансовий директор завищили цифри Autonomy в угоді на суму $11 млрд. Лінч заперечує свою провину.

У керівництво Darktrace, включаючи генерального директора Поппі Густавссон, входить низка колишніх співробітників Autonomy.

Тим не менш, шортселери переслідують компанію, заявляючи про недоліки у її бухгалтерському обліку та проводячи порівняння з Autonomy.

Інвестори, які володіють приблизно 14,4% акцій Darktrace, вже погодилися на угоду, повідомили у компанії. Для того, щоб угода відбулася, Thoma Bravo необхідно буде отримати понад 75% акцій. Компанії очікують, що поглинання буде завершено у третьому чи четвертому кварталі року.

Читайте також