Tokyo Gas Unit близька до купівлі американського газовидобувника Rockcliff Energy за $4,6 млрд

Tokyo Gas Unit близька до купівлі американського газовидобувника Rockcliff Energy за $4,6 млрд

Підрозділ Tokyo Gas Co Ltd веде попередні переговори щодо купівлі американського виробника природного газу у приватної інвестиційної компанії Quantum Energy Partners

Якщо угоду буде укладено, це стане останнім кроком японської компанії щодо забезпечення газової безпеки.

Джерела повідомили, що угода готівкою з TG Natural Resources з Х'юстона, 70% якої належить японській енергетичній компанії, буде оголошена цього місяця. Castleton Commodities International (CCI) володіє рештою TG Natural Resources.

TG Natural Resources організує фінансування з кількох джерел підтримки угоди, включаючи банки та приватних кредиторів.

Quantum та CCI відмовилися від коментарів.

Rockcliff виробляє понад 1 млрд кубічних футів природного газу на день із сланцевої формації Haynesville, яка простягається через Луїзіану та Східний Техас.

Купівля Rockcliff значно розширить діяльність TG Natural Resources: станом на червень 2022 року компанія виробляла близько 330 млн кубічних футів на день з формації Haynesville.

У жовтні Tokyo Gas погодилася продати свої частки в портфелі чотирьох австралійських проектів із виробництва зрідженого природного газу (ЗПГ) за $2,15 млрд підрозділу американської інвестиційної компанії EIG.

Вторгнення Росії в Україну скоротило потоки постачання газу до Європи і призвело до того, що європейські країни імпортували рекордні обсяги ЗПГ, що призвело до обмеження глобальних постачань та підвищення цін.

Небагата на ресурси Японія працює над диверсифікацією російського Сахалінського проекту, на частку якого припадає 9% від загального обсягу імпорту ЗПГ до Японії, що становить 74,3 млн тонн на рік.

Читайте також