Tokyo Metro залучила $2,3 млрд під час найбільшого IPO в Японії за останні 6 років

Tokyo Metro залучила $2,3 млрд під час найбільшого IPO в Японії за останні 6 років

Підписка на IPO перевищила пропозицію більш ніж у 15 разів, оскільки багатьох інвесторів залучило відоме ім'я та приваблива дивідендна прибутковість компанії

Згідно з регулюючим документом компанії, поданим у вівторок, Tokyo Metro залучила $2,3 млрд у ході найбільшого в Японії первинного публічного розміщення акцій за останні шість років, встановивши ціну IPO на максимальному рівні.

Компанія оцінила акції в 1200 єн за штуку порівняно з діапазоном від 1100 до 1200 єн. Очікується, що лістинг на Токійській фондовій біржі відбудеться 23 жовтня.

Джерела повідомили, що частка, доступна роздрібним інвесторам, яка становить майже чотири п'яті від загального обсягу, приблизно вдесятеро перевищила обсяг підписки.

Джерела повідомили, що акції, доступні вітчизняним та іноземним інституційним інвесторам, що становлять 1,5% та 20% відповідно, були перевищені більш ніж у 20 та 30 разів.

Ціна забезпечує Tokyo Metro дивідендну прибутковість у розмірі 3,3% на основі прогнозованих дивідендів у розмірі 40 єн за акцію за фінансовий рік, що закінчується у березні 2025 року.

Tokyo Metro, один із двох найбільших операторів столичного метрополітену, управляє дев'ятьма лініями метрополітену та перевозив у середньому 6,5 млн пасажирів щодня протягом останнього фінансового року.

Tokyo Metro - найбільший IPO в Японії з того часу, як SoftBank Group розмістила на біржі свій телекомунікаційний підрозділ наприкінці 2018 року.

Читайте також