Toyota інвестує $1,4 млрд у створення ще одного повністю електричного позашляховика у США

Toyota інвестує $1,4 млрд у створення ще одного повністю електричного позашляховика у США

Toyota Motor Corp. реалізує плани з виробництва та продажу більшої кількості електромобілів у США, інвестуючи $1,4 млрд у завод в Індіані

Завод Toyota в Прінстоні, штат Індіана, який наразі виробляє чотири бензинові та гібридні моделі, додасть у свою лінійку неназваний повністю електричний трирядний позашляховик, йдеться у заяві компанії у четвер. Це було після повідомлення Toyota в лютому про плани витратити $1,3 млрд на заводі в Кентуккі для виробництва окремого трирядного повністю електричного позашляховика.

Обидва автомобілі використовуватимуть літій-іонні акумулятори, що поставляються з нового заводу, що будується автовиробником у Північній Кароліні.

Toyota повільніше, ніж інші великі автовиробники, впроваджує електромобілі, воліючи розподіляти ставки, продаючи популярні гібридні моделі з бензиновим та електричним приводом. Рішення виробляти електромобілі в США є частиною зусиль компанії щодо забезпечення відповідності стандартам викидів США, що посилюються. Toyota також хоче залишатися конкурентоспроможною до електромобілів конкурентів, які отримують вигоду від субсидій уряду США, які сприяють місцевому виробництву.

Читайте також