TPG та GIC куплять виробника лічильників електроенергії Techem за $7,5 млрд

TPG та GIC куплять виробника лічильників електроенергії Techem за $7,5 млрд

Приватна інвестиційна компанія TPG та суверенний фонд добробуту Сінгапуру GIC домовилися про купівлю німецької компанії з обліку електроенергії Techem у Partners Group за €6,7 млрд

Згідно з заявою, опублікованою у вівторок, ціна купівлі буде виплачена двома частинами: одна при закритті угоди наступного року, а частина, що залишилася, — у липні 2027 року.

Partners Group також розглядала можливість первинного публічного розміщення акцій Techem після отримання пропозиції від TPG, повідомило агентство Bloomberg News у серпні.

Techem, розташована неподалік Франкфурта, була заснована у 1952 році. Компанія виробляє обладнання для вимірювання витрати води та електроенергії, а також для контролю опалення та охолодження.

Швейцарська компанія з викупу Partners Group об'єдналася з Caisse de Depot та Placement du Quebec та Ontario Teachers' Pension Plan, а також з управлінською командою Techem, щоб придбати компанію за €4,6 млрд у 2018 році.

Згідно з заявою, купівля Techem є найбільшою на сьогодні угодою для фонду TPG Rise Climate, при цьому GIC здійснила значну міноритарну інвестицію.

Читайте також