Трейдери зробили ставку на дворазове зростання ціни на акції Nvidia

Трейдери зробили ставку на дворазове зростання ціни на акції Nvidia

Деякі трейдери напередодні звіту про прибуток Nvidia зробили ставку на зростання її паперів до $1 300 за штуку – це майже вдвічі більше за поточну ціну. Після вражаючого звіту котирування ...

Кол-опціони, що передбачають зростання ціни до $1 300 за папір, з датою виконання 23 лютого 2024 року, були серед найбільш ставок, що найбільш активно торгуються, за кілька годин до публікації звіту Nvidia, пише The Wall Street Journal з посиланням на дані Cboe Global Markets.

Така оцінка майже вдвічі перевищує котирування. На закритті основних торгів у середу акції найбільшого виробника чіпів для машинного навчання коштували $674,7 за папір, подешевшавши на 2,85%. Після того, як прогноз Nvidia щодо виручки перевершив очікування Уолл-стріт, папери злетіли на 9% на постмаркеті. Стрибок до $1 300 призвів би до зростання ринкової вартості Nvidia до $3,2 трлн.

Трейдери також ставили на зростання ціни акцій до $700 та $800, зазначає видання.

Кол-опціон дає право купити акцію або інший актив за фіксованою ціною у певний час. Трейдери використовують їх, щоб робити ставки на суттєві коливання котирувань, а також хеджування інших частин інвестиційного портфеля.

Стрибок акцій Nvidia призвів до зростання ф'ючерсів на індекси та ралі компаній-конкурентів та постачальників по всьому світу. Акції конкуруючих з Nvidia компаній AMD та Intel виросли на постмаркеті в Нью-Йорку на 4,1% та 1,4% відповідно. Ф'ючерси на Nasdaq 100 подорожчали більш як на 1%.

Акції SK Hynix, основного постачальника мікросхем пам'яті для Nvidia, підскочили у четвер на торгах у Сеулі на 4,7%. Акції японського виробника обладнання для тестування чипів Advantest зросли на 6,3%. Акції найбільшого контрактного виробника чіпів TSMC додали у ціні 2,1%.

Читайте також