Трейдерська платформа Tradeweb купує інвесткомпанію ICD за $785 млн

Трейдерська платформа Tradeweb купує інвесткомпанію ICD за $785 млн

Платформа для торгівлі ставками та кредитами Tradeweb Markets придбає інвестиційну технологічну компанію Institutional Cash Distributors

Платформа для торгівлі ставками та кредитами Tradeweb Markets придбає інвестиційну технологічну компанію Institutional Cash Distributors (ICD) за $785 млн, прагнучи підвищити свою привабливість для професіоналів корпоративного казначейства.

За останні кілька років у торговельній та брокерській галузі спостерігалася хвиля активності щодо укладання угод, оскільки компанії прагнуть вийти за рамки своїх основних пропозицій.

ICD, заснована у 2003 році, дозволяє корпоративним казначейським командам інвестувати у фонди грошового ринку та інші короткострокові інвестиційні продукти. У його клієнтську базу входять майже 17% компаній, що входять до індексу S&P 100.

Компанія також забезпечує торгівлю, аналіз та дослідження для інвестицій та має рівень утримання клієнтів 99%.

"Ця угода відповідає заяві керівництва про те, що потрібно бути сміливішими в злиттях і поглинаннях, і доповнює сильне органічне зростання компанії", - пишуть аналітики Jefferies, відзначаючи, що ринок, що обслуговує корпоративне казначейство, "швидко зростає".

Tradeweb повідомила, що угода, яка, як очікується, буде закрита у другій половині 2024 року, буде профінансована за рахунок готівки.

Акції Tradeweb упали на 0,4%. Цього року вони додали 12,7% станом на момент закриття минулого тижня.

Крім ставок та кредитів, компанія також дозволяє торгувати акціями та грошовими ринками. До його клієнтів входять управляючі активами, хедж-фонди, фінансові установи та роздрібні клієнти.

Tradeweb — одна з небагатьох електронних торгових платформ на ринку облігацій, яка повільніше запроваджує цифрові технології порівняно із фондовим ринком.

Читайте також