У рф хочуть побудувати завод з виробництва іранських безпілотників

У рф хочуть побудувати завод з виробництва іранських безпілотників

Іран і росія вже підібрали майданчик під майбутній завод

За словами офіційних осіб, у рамках військового союзу Москви і Тегерана на початку січня до росії вилетіла іранська делегація високого рівня, щоб відвідати заплановане місце для заводу і обговорити деталі, необхідні для запуску проєкту. Обидві країни прагнуть створити швидший безпілотник, який може створити нові проблеми для ППО України.

У грудні Білий дім попередив, що Москва та Тегеран розглядають можливість будівництва у росії спільної лінії з виробництва безпілотників.

Тепер, за словами офіційних осіб, пов'язаних із США, переговори переросли у конкретні плани з візитом іранської делегації 5 січня до російського міста Єлабуга, приблизно за 600 миль на схід від Москви. Делегація відвідала порожній майданчик, де лідери двох країн планують побудувати новий завод, який найближчими роками зможе виробляти не менше 6000 дронів.

Іран працює з росією над розробкою моделі Shahed-136, яка, як очікується, буде оснащена новим двигуном, який дозволить йому літати швидше. Новий завод вироблятиме вдосконалений безпілотник. Це може створити нові проблеми для України та інших країн, які можуть стати цілями для дронів.

Читайте також