UniCredit отримав схвалення ЄЦБ на викуп акцій на суму €3,34 млрд

UniCredit отримав схвалення ЄЦБ на викуп акцій на суму €3,34 млрд

Банк витратив роки на реструктуризацію та збільшення своїх резервів капіталу, накопичивши достатній надлишковий капітал

UniCredit повідомив, що отримав схвалення регулюючих органів на викуп власних акцій на суму до €3,34 млрд, що підштовхнуло ціну акцій до зростання в період глибокої невизначеності для банківського сектора.

UniCredit заявив, що схвалення відображає інформацію, яку він надав Європейському центральному банку, щоб наголосити на своїй сильній позиції капіталу та ліквідності, а також здатність генерувати новий капітал.

Банківський сектор приголомшений крахом деяких регіональних кредиторів у США та рятувальним злиттям Credit Suisse з конкуруючим UBS, що привернуло увагу інвесторів до загрози, яку становить для економіки швидке зростання відсоткових ставок.

Генеральний директор UniCredit Андреа Орсель зробила ставку на щедру політику розподілу, щоб підняти ціну акцій, які вже давно торгуються з дисконтом порівняно з аналогами.

Зважаючи як на грошові дивіденди, так і на викуп, UniCredit поверне акціонерам €5,25 млрд зі свого прибутку за 2022 рік або весь свій базовий чистий прибуток.

UniCredit заявив, що проведе зворотний викуп двома траншами, перший з яких на суму €2,34 млрд має розпочатися якнайшвидше після того, як його схвалить на засіданні в п'ятницю.

Читайте також