В Україні запустили новий нон-профіт проєкт $100M Startup для підтримки української стартап-індустрії

В Україні запустили новий нон-профіт проєкт $100M Startup для підтримки української стартап-індустрії

Українським стартапам допоможуть рости та залучати інвестиції

Проєкт реалізовуватиметься у кілька етапів. Наразі запущений перший – це освітній блок, створений ДЛЯ та ПРО українських фаундерів стартапів. Він складається з відеоподкасту та текстових конспектів з конкретними рекомендаціями. 

Його ціль – поділитись робочими кейсами стартап-фаундерів, лайфхаками від досвідчених інвесторів та експертів технологічної індустрії. Усе із перших вуст. Це не тільки надихне підприємців і далі, попри війну, створювати інноваційні бізнеси, а й дасть практичні інструменти для їхнього розвитку.  

Першими героями випусків стануть:  

  • Артем Плохій, Formsniper
  • Данило Голота, Fintellect
  • Максим Ільніцький та Станіслав Стояцький, Swapp
  • Микола Лісівка, AndonPulse
  • Олег Фролов, if.team
  • Андрій Заікін, YEP

Проєкт стартував за ініціативи Жені Гусарова, ангельського інвестора, засновника Gusarov Startup Studio: 

«Україні потрібні інновації. Україні потрібні технології. Україні потрібні люди, які будуть їх створювати. За даними Techosystem в Україні наразі функціонують близько 2 000 стартапів. В США для порівняння більше 80 000. Нам є куди рости! Місія проєкту $100M Startup – зробити внесок у розбудову стартап-культури та екосистеми інновацій в Україні», ділиться засновник проєкту. 

Усього заплановано понад 20 випусків з найяскравішими представниками стартап-індустрії України. В кінці сезону планується масштабний $100M Pitch Day та метчмейкінг з VС інвесторами, фондами та бізнес-ангелами. 

Читайте також