VinFast планує побудувати завод з виробництва акумуляторів на півдні Індії у 2024 році

VinFast планує побудувати завод з виробництва акумуляторів на півдні Індії у 2024 році

Компанія поки не розголошує подробиць

За словами джерела Bloomberg, знайомого із ситуацією, VinFast Auto Ltd. планує цього року відкрити завод із виробництва акумуляторів у південному індійському штаті Таміл Наду.

Він не повідомив подробиць щодо вартості інвестицій. Завод буде розташований у місті Тутукуді.

Представник VinFast відмовився коментувати цю інформацію, заявивши, що компанія розкриє подробиці своїх планів «у відповідний час».

Минулого року VinFast заявила, що планує створити завод із виробництва електромобілів в Індії з інвестиціями у розмірі від $150 млн до $200 млн на першому етапі. Завод у Південній Азії матиме початкову потужність близько 50 млн автомобілів на рік, а виробництво очікується до 2026 року, повідомила компанія.

VinFast, яка будує виробничий комплекс вартістю $2 млрд у Північній Кароліні та планує відкрити завод в Індонезії, прагне агресивно вийти на ринки Південно-Східної Азії та розраховує зрештою залучити «великий капітал» для реалізації своїх планів глобального розширення, сказав генеральний директор VinFast.

VinFast почала продавати електромобілі в США у 2023 році та заявила, що планує перші поставки до Європи у четвертому кварталі минулого року.

Читайте також