Компанії «Агропродсервіс» та «Молокія» оголосили про спільний проєкт зі спорудження заводу з виробництва твердих сирів. Про це повідомив директор комерційного департаменту «Агропродсервісу» Тарас Баран під час конференції New Food Summit.
«Спільно з компанією “Молокія” ми розпочинаємо новий проєкт — будівництво сирзаводу, який вироблятиме тверді сири. Уже проведено перші розрахунки. Орієнтовно підприємство перероблятиме 100 тонн молока на добу та випускатиме близько 10 тонн готової продукції щодня», — зазначив Тарас Баран.
Новий завод стане новим напрямком бізнесу для “Агропродсервісу”, який послідовно розширює переробну складову свого агропромислового комплексу. У процесі виробництва та реалізації готової продукції компанія розраховує на технологічну та ринкову експертизу партнера — «Молокії», одного з провідних українських виробників молочної продукції.
Таке партнерство дозволить поєднати сировинну базу й виробничі можливості “Агропродсервісу” з досвідом і технологіями “Молокії”, що забезпечить стабільну якість та ефективність процесів.
Проєкт орієнтований на випуск твердих сирів із витримкою 3–12 місяців, виготовлених за стандартами, близькими до швейцарських.
За оцінками InVenture інвестиції в будівництво такого заводу можуть скласти в межах $20-30 млн в залежності від рівня автоматизації, країни виробника обладнання тощо. За умови стабільного попиту термін окупності може становити — 5–7 років.
Раніше, ми повідомляли, що «Агропродсервіс» запустив завод із виробництва овочевих консервів, солінь та напівфабрикатів під торговельною маркою «Бабуся Маруся», продовжуючи стратегію диверсифікації бізнесу та розвитку продуктів із високою доданою вартістю.