Virgin Galactic залучила $300 млн шляхом розміщення звичайних акцій

Virgin Galactic залучила $300 млн шляхом розміщення звичайних акцій

Компанія також має намір залучити ще $400 млн для розширення флоту космічних кораблів

Після успішно залучених $300 млн компанія Virgin Galactic, що займається космічним туризмом, має намір залучити додаткові $400 млн за рахунок подальшого розміщення акцій, оскільки вона сподівається профінансувати розробку та розширення свого флоту космічних апаратів.

Акції Virgin Galactic зросли після того, як компанія оголосила про плани запустити свій перший комерційний космічний політ на кінець цього місяця.

Компанія відкрила перший збір коштів 4 серпня минулого року, заявивши у той час, що кошти «використовуватимуться для загальних корпоративних цілей, включаючи оборотний капітал, загальні та адміністративні питання, розвиток свого флоту космічних кораблів та іншої інфраструктури для масштабування своєї комерційної діяльності».

Компанія має один літак-носій VMS Eve і один космічний корабель VSS Unity, які, за її словами, можуть здійснювати польоти не рідше одного разу на місяць.

Але зростання Virgin Galactic залежить від її здатності розширювати свій флот за рахунок кораблів класу Delta, що розробляються нею, а розміщення звичайних акцій - це спосіб зупинити розрив у витраті готівки до тих пір, поки ці космічні кораблі не полетять.

Читайте також