Власник Київстар продасть російський актив – оператора зв

Власник Київстар продасть російський актив – оператора зв'язку Вимпелком (Beeline)

Наразі компанія вивчає варіанти проведення угоди

Телекомунікаційний холдинг Veon оголосив про проведення конкурсного процесу продажу щодо свого російського активу – третього за величиною мобільного оператора росії Вимпелком, який працює під брендом Beeline.

Зазначається, що зараз Veon вивчає варіанти, щоб «забезпечити досягнення оптимального результату для всіх зацікавлених сторін».

Тим часом видання Коммерсант, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що йдеться про передачу управління російським бізнесом топ-менеджменту.

Прес-служба Вимпелкому зазначає, що у зв'язку з тим, що акціонером компанії є іноземний холдинг із «недружньої юрисдикції», на компанію «було накладено безліч регуляторних обмежень». Зокрема, Вимпелкому обмежено доступ до держзамовлень. Дійсно, починаючи з 2023 року, структури міжнародних груп компаній з часткою прямого або непрямого володіння більше 10% не зможуть брати участь у держзамовленні. Для Вимпелкому просили зробити виняток до 1 січня 2024 року.

Варто зазначити, що Вимпелком активно співпрацює з російською владою. Наприклад, холдинг допомагає робити зв'язок на окупованих з 24.02 українських територіях доступним і ніколи офіційно не називав війну проти України війною.

Читайте також