Volkswagen планує вкласти понад €1 млрд у СП у Китаї

Volkswagen планує вкласти понад €1 млрд у СП у Китаї

Підприємство займається розробкою програмного забезпечення

Volkswagen планує значні інвестиції у спільне підприємство у Китаї з виробництва програмного забезпечення, повідомили джерела, обізнані з цього питання.

Офіційне оголошення очікується наступного тижня, як повідомило джерело, близьке до переговорів. Два джерела заявили, що інвестиції перевищать €1 млрд.

Volkswagen відмовився від коментарів.

За словами джерел, автовиробник чекав на результати виборів, що пройшли в неділю в землі Нижня Саксонія, другому за величиною акціонері Volkswagen з двома місцями в наглядовій раді, перш ніж зробити офіційну заяву.

Volkswagen, який виробляє близько 40% продажів та половину свого прибутку в Китаї, вже проводить дослідження та розробки в галузі автомобільних технологій у країні, яка вважається більш розвиненим ринком цифрових інновацій, ніж Європа чи США.

Volkswagen управляє численними спільними підприємствами в Китаї, володіючи 75% акцій свого підприємства з JAC, 50% акцій із SAIC і 40% з FAW.

У Німеччині Cariad, дочірня компанія автовиробника, що займається розробкою програмного забезпечення, співпрацює з постачальником автомобілів Bosch для розробки програмного забезпечення для автоматизованого водіння.

Читайте також